dinsdag 12 december 2017

Lichtje in de donkere nacht

Hallo allemaal, 

Eind vorige week lag er tussen de stapel post, een grote witte envelop waar mijn naam op stond.
Niets vermoedend maakte ik het open en stiekem was ik toch wel benieuwd wat er in zou zitten. Voorzichtig draaide ik de envelop onderste boven en daar gleed een pakketje met gekleurd papier uit...


 ... Ik was één van de winnaars van de weggeef actie bij  Tineke !!
In het pakketje zat alle benodigdheden om een boekkaart te kunnen maken. Zo ontzettend leuk!!Hier en daar heb ik het kaartje een beetje aangepast... Dus een beetje van Tineke en een beetje van mezelf ;-)
Het dp heb ik gemat op kraft en de randjes aangezet met distress inkt. Aan de binnenzijde een pocket gemaakt waar ik een tag in heb gestoken.

Dit verrassingspakketje was voor mij een lichtpuntje in donkere dagen...
Vorige week hebben we het ex-vriendinnetje van zoonlief moeten begraven. Een lief en spontaan meisje, maar o zo kwetsbaar en beschadigd. Ze liet een brief achter waarin ze vertelde dat ze het leven niet meer aan kon en dat zij zo verlangde naar de hemel om voor altijd verlost te zijn van pijn en verdriet.

Terwijl ik bezig was met de kaart, kwam er steeds weer hetzelfde liedje in mijn hoofd....

Schijn maar schijn maar
Schijn met je lichtje in de donkere nacht
Schijn maar schijn maar
Schijn met je lichtje in de donkere nacht

Breng de liefde waar nog haat is
Schijn maar om je heen
Ook de zon gaat elke morgen
Gratis op voor iedereen

Schijn maar...

Breng de vreugde waar verdriet is
Vrede in de strijd
Zing een vrolijk liedje waar geen lied is
En geen vrolijkheid

Schijn maar...

Schijn maar schijn maar
Schijn met je lichtje in de duisternis
Schijn maar schijn maar
Schijn met je lichtje hoe klein het ook is


(Elly & Rikkert) Tijdens het schrijven van deze blogpost, dwarrelen grote sneeuwvlokken naar beneden ... wat een prachtig gezicht zo'n dik pak sneeuw!     

Zullen we ervoor zorgen dat ook onze lichtjes mogen schijnen op plaatsen waar het donker is?!

                                                           Lieve groet,  Janneke                  
                                                  

15 opmerkingen:

 1. Ach wat een verdrietig nieuws. Zon'n jong meisje. En dan de ouders die achterblijven. En hoe is het met je zoon, zal best een inpak op hem hebben.
  Dan is dit pakketje van Tineke een mooi lichtpuntje.
  Het lied is erg mooi, ik sla hem op.
  Heel veel sterkte.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook dat leuke pakketje op de deurmat en ik zal hem vandaag ook even op mijn blog zetten. Wat lief van Tineke hè!
  En wat een verdrietig nieuws en wat zal dat een grote impact hebben geslagen in je familie ik wens jullie heel veel sterkte om dit een plekje te kunnen geven.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heftig verhaal !!!!!
  Worden zware dagen , zeker voor de ouders.
  Dit pakketje was dan zeker een lichtpuntje !!!
  Mooi gemaakt !

  groeten Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een verdrietig verhaal ik wens jullie veel sterkte ik vind je gedichtje heel speciaal groetjes maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik voel met je mee Janneke. Is voor je zoon ook niet gemakkelijk. Zo'n jong leven, dan moet er toch meer gebeurd zijn. Je gedichtje wat door je hoofd spookte is erg mooi. Ik ken het ook, en bij trieste gebeurtenissen of in de donkere dagen voor Kerst, komt het ook bij mij vaak weer op. Het leven is fijn, maar soms ook hard en ben je eigenlijk ontroostbaar. Het kan volgens vroeger mijn schoonmoeder, ook niet alle dagen feest zijn, dan vallen er geen tranen en droogt de wereld op. Vond het vroeger zo zwaarmoedig, maar hoe ouder je wordt hoe meer dat gedicht waard is en evenzo haar woorden. Maar als je dan mensen ontmoet zoals Mieke en in zekere zin - na jaren - ook weer Tineke, die het pad ook niet over rozen gaat en jou dan uit je sleur halen, is die sneeuwwitte wereld van zondag en maandag, gewoon een lichtpunt, waar je je aan vast moet - neen kan - houden. Je pakketje is in goede handen terecht gekomen!! Heeft Tineke vast geweten. Als je mij je adres stuurt, krijg je een kerstkaart van me. Als steuntje in deze dagen. In elk geval voor nu, liefs van leny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat je schreef over oud zijn en jong voelen. Ja, zo is het wel. Wim heeft met zijn ruim 82 vanmorgen ook bij onze buurvrouw, 2 jr ouder dan ik, de stoep zijn vegen. De jonge buren hebben nog niets gedaan. Zeggen: Ach het gaat dooien, waarom zou je die moeite doen! Vergeten als wij vallen, dan ..... maar niet aan denken. grts Leny

   Verwijderen
 6. Hoi Janneke,
  Wat verdrietig is dit, wij hebben hetzelfde meegemaakt met de ex-vriend van mijn dochter,hij liet geen brief achter, maar mijn dochter heeft het er heel moeilijk mee gehad.Ze moest met de trein naar haar werk en als ze dan die trein aan zag komen, daar heeft Rick.. ze ging dan weer huilend naar huis, dat heeft veel therapie gekost.. Het is ook zo triest voor iedereen die achter blijft.. Gelukkig wist Tineke je te verrassen met een leuk pakketje, je hebt er iets moois van gemaakt,
  groetjes
  Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even voor bericht hierboven, die krijg je alleen weg als je naar blogger ga en dan links reacties aan vinken, daar kun je hem als spam verwijderen en is het over! De weggeef actie bij Tineke heb ik even gemist, maar kan niet alles bijhouden! Bij jou kwam het op het juiste moment lees ik en heeft voor afleiding gezorgd Janneke! Is prachtig geworden je boek kaart!!!
  Voor haar de oplossing, maar voor de nabestaanden een intens groot verdriet
  en jullie hebben haar van nabij meegemaakt en is er ook bij jullie ook veel om te verwerken! Sterkte hoor en brand ook maar een lichtje!
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip over het voorgoed verwijderen van spam!
   Weer wat geleerd Gerie ;-)

   Verwijderen
 8. Wat leuk dat je dat hebt mogen ontvangen. Mooie creatie gemaakt. En wat erg...van dat meisje. Wat een verdriet. Sterkte!
  Mooi liedje....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kippevel bij het lezen van je blogbericht. Triest dat zo'n lief en jong meisje geen andere mogelijkheid meer zag. Zeer verdrietig.

  Dat je winnaar werd bij Tineke is erg leuk, gefeliciteerd en we houden de lichtjes aan in deze donkere dagen.

  Lieve groet,Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh Janneke, ik krijg gewoon kippevel nu ik dit zit te lezen. Wat ontzettend triest dat ze geen andere uitweg zag. Het liedje is zo toepasselijk. Sterkte voor jullie allemaal.
  Wel een fijne opkikker om zo'n grote envelop in de brievenbus te vinden en daar zo'n prachtige kaart mee kan maken. De sintmallen heb je gelijk mooi gebruikt, hele leuke verrassing zo op tafel.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige boekkaart,Janneke.Zo mooi afgewerkt.

  Groetjes,Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke verrassing en wat een gaaf resultaat.
  Heftig verhaal zeg, heel verdrietig als iemand zo in de knoop zit en je feitelijk machteloos bent. Veel sterkte!

  groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een blogbericht met alle ingrediënten van het leven. Fijn dat jij dit met ons wil delen, ook dat mooie lied. Het blijft triest en vooral als je het van zo dichtbij meemaakt. Veel stekte voor jullie allemaal. jouw verrassing kwam op het goede moment...de lichtpuntjes. Jij heb er een mooi boekje van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen