maandag 8 oktober 2018

Good cath / Time out

Hallo allemaal,

Wat is het lang geleden dat ik hier geweest ben!
Eigenlijk wilde ik de titel beginnen met; "Als jullie me missen, ben ik..... vissen " , maar daar ik heb me de afgelopen weken niet mee bezig gehouden.
Ik hou helemaal niet van vissen en je zult mij dan ook echt niet meer met een hengel aan de waterkant zien zitten. Vroeger heb ik het wel gedaan hoor, met een bamboe hengel en schepnetje uren turen naar het dobbertje. Maar zodra ik BEET had, gilde ik in paniek dat ik een vis had en dan moest een vriendje of vriendinnetje de vis van m'n haakje halen!!Ik ben dagen in de tuin bezig geweest om de buxusrups uit te roeien. Eerst met de hand zoveel mogelijk rupsen verzamelen.. maar uiteindelijk toch een middeltje gekocht waarmee ik elk struikje mee moest inspuiten. Wat een heidens karwei zeg.. en geloof het of niet, maar de rupsen vraten gewoon vrolijk verder!
Voor nu laat ik de armetierige struikjes gewoon staan en we zien volgend voorjaar wel of er weer blaadjes aankomen. 
Ook op het werk is het enorm druk en vanwege chronisch personeelstekort wordt er geacht dat je extra diensten werkt. Dit heeft zo'n impact op iedereen en ik merk bij mezelf ook dat de rek er aardig uit is. 


Tussen alle bedrijven door en om wat te ontspannen,  heb ik een kaartje gemaakt voor mijn jarige zwager. Hij is een echte vis liefhebber, zowel aan de waterkant als op zijn bord ;-)
De nieuwe Essentials mal van Studio Light kocht ik laatst bij de opening van Stamps and Cards in Waddinxveen. Heerlijk én gevaarlijk om op fietsafstand een hobbywinkel te hebben..LOL

Bij aankoop van min. € 15.- kreeg je een goed gevulde goody bag cadeau. Hier zaten echt hele leuke en bruikbare spulletjes in, waaronder het stansblok SL46 Vintage Gents die ik gebruikte voor deze kaart.De serie Fishing Fun van Joy!Crafts kon eindelijk uit de verpakking gehaald worden... Erg hè, ik heb deze mallen ooit eens gekocht en nog nooit gebruikt! 
Ook de letters 6002/0141 en het zeewier 6002/0496 zijn van Joy!
Ik heb het touw door de gaatjes geregen en aan de achterzijde een lus gemaakt zodat ik de kaart om de hals van de wijnfles kon hangen. En zo is het toch een leuke weggever geworden!
Graag wil ik nog even terugkomen op mijn woorden; " Als jullie mij missen...."  

Ik weet dat ik bij niemand verantwoording hoeft af te leggen, maar toch wil ik het volgende met jullie delen....
Het afgelopen 1 1/2 jaar heb ik best veel voor mijn kiezen gehad en de laatste maanden merk ik dat het steeds zwaarder wordt om alle ballen hoog te houden en dat ik keuzes moet maken in wat nu echt belangrijk is in het leven.


                                                          Mensen breken omdat ze te lang sterk waren


Daarnaast werd ik me er ook steeds meer van bewust, dat ik moeite had om het gebruik van socialmedia (facebook & instagram ) te begrenzen. 
Ik heb daarom een paar weken geleden besloten om hiervan de hobby-accounts te verwijderen... dus als jullie mij missen, dan weten jullie nu waarom ;-)
Mijn facebookpagina ( originalhandmadebyjanneke) blijft wel bestaan omdat deze gekoppeld is aan mijn privé account. 
Ook mijn blog blijft bestaan, omdat ik daar gewoon heel veel plezier aan beleef en het contact met jullie niet wil opgeven. Het lezen van jullie berichtjes vind ik altijd heel gezellig en inspirerend.
Dus lieve mensen, we nemen geen afscheid hoor! Ook al zal ik niet meer zo vaak reageren als vroeger, toch zal ik jullie blogs met regelmaat bezoeken. 

                         Ik wens jullie een hele fijne en gezellige dag toe!

                                                     Liefs Janneke


 13 opmerkingen:

 1. Oeps..... ik zie dat blogger met het lettertype aan de haal is gegaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Janneke,
  Allereerst super dankkjewel voor je reactie op mijn laatste blogpost. Ja wel herkenbaar van al die ballen hooghouden. Maar pas gewoon op jezelf. En ja wat je werk betreft ook wel herkenbaar dat ze verwachten dat het team het wel oplost. Maar het moet wel van 2 kanten komen en zo voel ik dat ook niet altijd.
  En ja die tuin ook altijd wel wat te doen maar zeker als je van die rupsen hebt. Wat balen, ik hoop voor je dat het in het voorjaar mee lijkt te vallen.
  En je creatie is weer een plaatje. Zo leuk met dat plaatje erop. Maar wel echt een creatie voor een man.
  Hele fijne week!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei...de buxusmot/rups dat is absoluut niet fijn en heel intensief om dat te bestreiden, ook een keer gehad in leuk haagje om een boom en niet te redden, je hebt er w.s al genoeg over gelezen op internet. Ook ik herken het personeels tekort en zei meestal ja, maar nu af en toe ja...omdat de rek er opeen gegeven moment uit is en je geen tijd overhoud voor je sociale leven en de accu op te laden! Ook bloggen kost heel veel tijd en ik ga ook bij de vaste volgers 1 keer per week langs en niet meer iedere dag, dat moet voldoende zijn, want wil ook nog knutselen zo nu en dan voor de ontspanning, dus voel je niet schuldig! Een hele mooie verjaardags kaart Janneke...wat zijn ze leuk die stansen hè! en dat van het lusje aan de achterkant heel handig! Maak tijd voor jezelf hè...heel belangrijk!!!!
  Dikke knuf en groetjes van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtige verjaardagskaart!
  Hopelijk raakt het personeelstekort op het werk opgelost! Helemaal niet leuk natuurlijk! Ik heb de voorbije 2 jaar ook constant op de toppen van mijn tenen moeten lopen op het werk, nu valt alles weer in de plooi, oef!
  Ik hoop dat je nu en dan toch nog wat knutseltijd hebt, leuk om te relaxen, je batterijen wat op te laden...
  lieve groetjes
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed van je Janneke om bepaalde keuzes te maken, je kunt niet altijd op de toppen van je tenen lopen. Je kaart/label vind ik top gemaakt. Lekker stoer en toch leuks om te bekijken. Pas goed op jezelf.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Janneke,
  Ten eerste: wat ben ik blij dat je niet met het blog stopt! Ik vind Insta en FB zo veel onpersoonlijker en ik haal echt energie uit het contact met mijn blogdinnen. Dus: Heel fijn!!!
  Dan over je kaart. Je houdt niet van vissen maar je hebt al wel aardig wat gevangen, als zijn het dan rupsen ... Ik denk dat je zwager wel heel blij is met deze prachtige kaart. Echt een bewaarexemplaar. Zo mooi gemaakt!
  En ja, de zorg is overal zo, heb ik het idee. Bij ons ook en ik hoor het alleen maar om me heen. Er is gewoon geen personeel te krijgen. Moeten we weer wachten op een nieuwe lichting. En daarnaast dus ontspanning zoeken zodat je het volhoudt, ook om af en toe extra diensten te draaien.
  Lief dat je mijn berichtjes ook terugleest. Heb je die van 2 oktober gelezen?
  Doe leuke dingen en als bloggen niet ontspant, niet doen...
  Liefs,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een super leuke kaart Janneke. Heel mooi gemaakt.
  En gewoon doen wat je zelf prettig vindt. Ik ben wel blij dat je niet met bloggen stopt.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Janneke,

  Je staat in mijn bloglijst en 1 keer in de week ga ik de lijst bij langs en zie nu jouw nieuwe berichtje met deze superleuke kaart. Man en kinderen houden van vissen, al haalt Laura ze er niet af hoor. Die gilt ook heel hard ;-))
  Je moet goed om jezelf denken hoor. Keuzes maken en nee durven zeggen is moeilijk maar uiteindelijk ga je merken dat je er rustiger van wordt. Ik blog ook niet meer elke dag en plaats ook niet elke dag of week meer een kaartje. Ik heb nog zoveel andere hobby's en ook nog steeds 2 kinderen thuis (met alle liefde hoor) en dat vraagt ook zijn tijd en aandacht. En dan natuurlijk als mijn lijf er zin in heeft, motor rijden met mien Geert. Jij moet doen waar je je goed bij voelt! Probeer ik ook te doen😘 Tot de volgende keer, liefs Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een mooie kaart en aan jezelf denken is gewoon heel belangrijk, fijn dat je in elk geval plezier hebt in je blog waar je je mooie kaartjes op kan zetten. ik vind het altijd een plezier om te kijken wat je hebt gemaakt.
  Wij gingen vroeger ook vaak vissen nou ja mijn ouders en mijn broer dan ik zat er bij te kijken en was lekker aan het knutselen of lezen
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Janneke, fijn dat je niet stopt met bloggen maar ik snap het heel erg goed. De social media slokt enorm veel tijd op, ook ik merk dat m'n FB overloopt van de kaartjes. Terwijl het bloggen zoveel persoonlijker is maar natuurlijk ook meer tijd kost.
  Doe vooral naast alle drukte dingen waar je energie uit krijgt en denk aan jezelf. Wij hebben uit wanhoop alle buxus eruit gegooid, was geen beginnen aan, wat een vieze beestjes.
  Prachtige kaart voor je zwager, leuk met de ticketmal.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schitterend label Janneke! Hele mooie kleuren en prachtige details!
  En oooo wat gevaarlijk een hobbywinkel op fietsafstand (lol).

  Heel goed dat je grenzen aangeeft.... de social media slurpt tijd en dat kan heel benauwend werken. Goed voor jezelf zijn is erg belangrijk en daar horen ook keuzes maken bij! Vind je quote trouwens heel sterk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. In mijn leeslijst zag ik je nieuwste bericht staan. Naar aanleiding hiervan ben ik ook hier even komen spieken.
  Als eerste wil ik je even zeggen/schrijven/typen hoe fantastisch gaaf ik je kaartje vind. TOP!!!
  Ook wil ik je graag laten weten dat je een hele moedige beslissing hebt genomen, om veel van je social media de rug toe te keren.
  Bij mij bestaat mijn blog langer, dan dat ik lid ben van facebook. Ik merk dat het aantal kaartjes dat ik op mijn blog afneemt. Heel vreemd, omdat het freubelen, en het bloggen mijn grootste hobby is.
  Ik vind het zo jammer dat steeds meer blogs verdwijnen, en verder gaan op facebook. Via je blog krijg je nog eens een leuke reactie, en via social media blijft het vaak bij een like (lekker makkelijk).
  Ondanks dat je de meeste mensen niet persoonlijk kent, bouw je toch een bepaalde band op. Dit komt natuurlijk ook omdat we allemaal dezelfde passie voor papier delen ;o)

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen