zaterdag 2 februari 2019

Workshop & opruimwoede en een heleboel foto's.......

Hallo allemaal,

Ontzettend bedankt voor jullie leuke reacties n.a.v de kabouterkaart, ik heb ze met plezier gelezen!
Grappig om te horen dat er meer fans zijn van 'droomhuis gezocht'.


Afgelopen week heb ik samen met dochterlief & schoondochterlief een workshop Botanisch tekenen gedaan. Echt super leuk om eens out of the box te  gaan!
De workshop werd gegeven door Annemiek van Kriebels Lifestyle . Zij heeft een webwinkel maar ook een winkeltje in de Liefsfabriek.

Deze oude fabriek werd ooit omgetoverd tot een gezellige ruimte waar meerdere creatieve ondernemers hun producten te koop aanbieden en workshops geven. Ook is het mogelijk om er een werkplek te huren.
Het is echt een heel leuk concept en als je eens in de buurt bent, moet je er zeker eens gaan kijken!


Woensdagavond was het dus een gezellige drukke boel in de fabriek, want er werden diverse workshops gegeven..Op tafel lag er voor ieder een werkblad en een gevuld zakje. Hierin zat o.a. een waterbrush en aquarelpapier. We moesten eerst een stempeltje maken, waarmee we later de bladeren op het papier konden stempelen...


Met brushmarkers bracht je eerst drie kleuren aan op een plastic vel, daarna ging je dit vermengen met een druppel water.
Daarna moest je de kleuren aanbrengen op je gestempelde blad. Door het water uit de waterbrush werden de kleuren vervaagd...


Ik vond het echt leuk om eens te doen.... maar ik heb er zeker géén nieuwe hobby bij hoor ;-)


Ondertussen werden we verwend met koffie/thee en lekkers...


Ik moet eerlijk zeggen dat mijn meiden meer feeling hebben met tekenen dan ik ;-)


Dochterlief week af van het traditioneel botanisch blaadje en ging voor een look á like pannenkoekenplant.  Het resultaat werd anders dan ze in gedachten had, maar door een tekst in het midden te stempelen werd het uiteindelijk een super leuke kaart!Ook schoondochterlief bracht het er goed vanaf... Twee kaartjes gemaakt in groen en roze tinten!


                                                                       *****

Eén van mijn goede voornemens voor dit jaar  was om te gaan ontspullen!!!
Iedere week een laatje of kast in huis wat grondig onder de loep wordt gelegd, om vervolgens ruimte in je kast en rust in je hoofd te krijgen...Vorig jaar volgde ik tijdens een vrouwendag een workshop 'minimaliseren' bij Gera van den Berg.
Neem maar eens een kijkje op haar site KLIK
Leuk om te zien hoe zij mensen kan inspireren & motiveren. Nu heb ik drie jaar geleden echt al heel veel spullen weg gedaan omdat wij kleiner zijn gaan wonen.

Maar er is 1 ruimte in huis waar ik moeite mee hebt om te gaan ontspullen.... Rara welke ruimte dat is???
Juist... Mijn hobbykamer :-(

En omdat ik hier zo veel moeite mee hebt ( ik hecht aan het kleinste papiertje nog waarde...), moest het ook geen project van weken worden en gelukkig bood Janine haar hulp aan.We zetten 4 dozen neer: Kringloop - Marktplaats - Papier container - Afval


In razend tempo haalde ze een deel van de kast leeg en moest ik overwegen of ik het de afgelopen 3 jaar gebruikt had, zo nee... dan moest het in een doos belanden!
Janine was streng en rechtvaardig, dus ik kon er nu echt niet meer onderuit ;-)

Hebben jullie dat ook, dat je bij alles denkt, dat je het ooit nog wel eens gaat gebruiken?


Ik kwam nog twee dozen tegen met allemaal geknipte en in elkaar gezette 3-D plaatjesDeze kon ik echt niet naar het oud papier doen... Misschien weten jullie iemand die het goed kan gebruiken? Laat het me maar even weten hoor!De kast werd opnieuw ingericht en alles staat er nu overzichtelijk in.Ook mijn bakken met snijmallen moesten eraan geloven....
En oooooohhh, wat zijn er veel mallen die ik nog niet gebruikt heb, schaam, schaam...

Ik heb met mezelf afgesproken dat ik het komende jaar, eerst met deze mallen aan de slag gaat!!

Van papier en malletjes die ik niet of nauwelijks meer gebruikt, werden foto's gemaakt en op Marktplaats gezet en er is inmiddels al veel verkocht!

Houdt mijn Marktplaats link maar in de gaten (zie sidebar) , want de komende weken zal mijn winkeltje met regelmaat aangevuld worden!Na twee dagen aanpoten, hebben we heel veel hobbyspullen weggedaan.... en zooi naar de container gebracht!Ook de hangers met lintjes werden grondig uitgezocht .......Wat kan een mens in de loop van de jaren, toch veel troep verzamelen....
Deze missie is met vlag en wimpel GESLAAGD!!Het is dit keer een héééééle lange blogpost geworden.... Hoop dat ik jullie niet verveeld hebt met al die foto's.

Ik heb vanaf 29 december alle weekenden gewerkt en geniet nu van een heerlijk vrij weekend. Jammer dat het de hele dag al regent, maar ik vermaak me binnen ook prima!

                                                    Groetjes Janneke

15 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om te lezen met een lekker bakkie koffie erbij haha. Wat een mooie opgeruimde kamer heb je zo weer! En wat een heerlijk uitzicht!
  Ja, dat scheelt als je zo'n lekkere hulp hebt bij het opruimen haha. Ik ga zo even je marktplaatsberichtjes bekijken. En wat een hoop mallen heb je nog niet gebruikt!
  Trouwens, Nicolette en ik hebben dus 1 broer. Verder is er niemand meer haha. Ja, onze ouders (gelukkig)
  Fijn weekend en geniet er van!
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow dat was vast wel even slikken bij sommige spulletjes maar het resultaat mag er zijn! Je bureau staat weer klaar om heerlijk te beginnen en met dat uutzicht komt de inspiratie vast ook vanzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo! Dat is nog eens een opruiming, je kunt er zelf bijna een winkeltje mee beginnen. Zoveel malletjes nog niet gebruikt...zonde hoor. Goed dat je er nu lekker kaartjes mee gaat maken, je kamer is zeer uitnodigend, heerlijk ook met zo'n uitzicht! Groetjes Ela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, dat is een heel dapper werkje, je hobby-kamer opruimen, proficiat hoor ! Ik heb ook enorm veel moeite met iets wegdoen.... Wat heb je een prachtige hobbykamer met een super mooi uitzicht ! En die teken-workshop zag er heel leuk uit ! Groetjes, Enny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie opgeruimde hobbykamer. Af en toe moet je echt opruimen. Ik heb mijn mappen met knipvellen allemaal doorgelopen en ook een aantal weggefpdaan. Van mallen kan ik geen afscheid nemen. Die bewaar ik eerst allemaal nog maar. Heb nog wel een aantal oudere van de lichtbak nog.... maar die staan mooi in een doos.... dapper om alles zo goed op te ruimen. Je workshop project zier er leuk uit.... altijd leuk om eens een andere techniek te proberen... fijn weekend nog. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet het er gezellig uit in die fabriek. Leuk om zo lekker aan de slag te gaan.
  En wat ziet je hobbykamer er prachtig uit en wat een mooi uitzicht heb je.
  Fijn dat je hulp kreeg. Ik ben niet zo bewaarderig maar met hobbyspullen is dat lastig. Want je weet maar nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke omgeving om een workshop te doen en samen met de meiden zo gezellig!!!Ennuh...er zijn meer opruim-woedes in blogland heb ik gelezen,hihi Ik ben blij dat ik een kleine knutselkamer heb en kan heel goed opruimen en weg geven en soms weggooien en denk altijd wel lang na over aankopen! Er is ook zoveel leuks hè en verleidelijk! Maar je knutselkamer is wel te wouw en heerlijk opgeruimd Janneke....als je nu alles maar weer kan vinden na her reorganiseren!
  Hele fijne dag morgen....Liefs Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Janneke,
  ik heb weer nachtdienst en zit even op mijn gemak je gezellige blogpost te lezen! De workshop ziet er leuk uit en heel gezellig. Mooie ruimte! Het leuke aan workshops vind ik precies dat! Je kunt eens proberen en eens wat anders doen dat je zelf altijd geneigd bent te doen. EN dan weet je of je iets wilt gaan leren of niet.. Leuk dat de dochters er zo in op gingen. Mooie kaartjes zijn het!
  En het opruimen gaat hier ook goed! Ik heb mijn hobbyruimte onder handen genomen en dingen naar de rommelmarkt gedaan! Niet veel, maar wel dingen die ik echt nooit gebruikte. Peter is bezig gegaan in de schuur en zo bracht hij zaterdagmorgen weer een halve auto vol met spullen weg. Heerlijk gevoel. Ik las net gisteren dat veel kringloopwinkels het aanbod niet aan kunnen. Veel mensen zijn zich blijkbaar bewust van hun overvloed.... Je knutselkamer ziet er super uit en wat een uitzicht heb je! En nu de malen gaan gebruiken! Daar ben ik ook mee bezig en de stempels niet te vergeten. Er ligt hier nog steeds een stempel van Crealies, van een schitterende iris. Zeker al een half jaar! Gewoon erg. Nou, mijn reactie is dus ook lang geworden. Tja, dat komt ervan! Hihihi..... fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie kamer heb je met dat uitzicht. Heerlijk als alles weer opgeruimd is, dan kan je er weer heerlijk tegen aan.
  En wat een hoop mallen heb je nog nieuw liggen, gaan gebruiken hoor, maar ik ga je winkeltje ook in de gaten houden.En wat een leuke workshop hebben jullie gevolgd. Mooie kaarten.
  Fijn weekend, geniet er van. Jammer dat je zoveel weekenden moest werken, ik werk meestal om en om.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een gezellig bericht om te lezen, leuk om zo'n workshop te volgen en dan helemaal uit je comfortzone te gaan. Ja opruimen dat komt bij mij ook zelden voor ik kan wat dat betreft ook weinig weg doen met name papier je weet nooit waar je het nog voor kan gebruiken, maar soms moet je gewoon. heb dus toch laatst ook maar wat opgeruimd en ja als je opruimt vind je ook weer dingen waarvan je niet weet dat je ze hebt zo vond ik nog een paar mooie knipvellen van Eline, gelijk van de week maar een kaartje mee gemaakt en die staat nu op mijn blog. de foto van jou bij je verhaal vond ik ook leuk om te bekijken, ben benieuwd wat je de komende tijd met de ongebruikte malletjes gaat maken.
  fijne zondag
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Janneke,
  Wat een leuke post.
  Leuk dat je die workshop in de Liefsfabriek hebt gedaan. Ik had hem ook voorbij zien komen.
  Wat knap dat jullie door je hobbykamer zijn gegaan.
  Het is echt zo herkenbaar dat we zoveel leuk vinden maar de helft niet gebruiken echt zonde.
  Jij hebt er nu wel weer een mooi opgeruimde kamer aan over gehouden én wat extra geld om weer hele leuke spullen te kopen haha.
  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldige leuke workshop heb je gevolgd Janneke, met super mooi resultaat van jullie. Om trots op te zijn. Zo ook met het uitdunnen van je hobbykamer. Owww bij mij is hij ook zo vol! Maar het past allemaal nog goed. Voor het verhuizen een paar jaar terug flink uitgedund maar datgene heb ik al weer bij elkaar gehamsterd. Ik zei laatst nog tegen Friso ik zou het weer eens uit moeten dunnen, nee laat maar lekker staan zei hij. maar gisteren toch iets goeds gedaan....alle donald ducks verkocht via markplaats. Deze stonden ook in de hobbykamer. (bijna 20 kilo lichter nu) Geeft wel een goed gevoel!
  Super goed van je en je dochter heeft je supers geholpen.
  Gr Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk zo'n grote opruimronde, dat geeft een goed gevoel. En het is idd een goed idee dat er iemand bij is voor een duwtje in de rug.
  Wat een leuke workshop volgende jullie met een prachtig resultaat.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Janneke wat ziet alles er heel netjes opgeruimd uit
  Een mens vergaard veel te veel hé
  en wat een gezellige workschop heb je gedaan en wat wat het resultaat heel mooi
  lieve groetjes van martine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat super om zo samen een workshop te doen!! Fijn dat zij het ook leuk vinden.
  En ja opruimen, dat mag hier ook wel eens gebeuren. De jongste gaat in mei naar school. Maar eerst wil ik overal verven, dat is er echt aan toe. En dan na de zomervakantie ook de zolder (hobbyruimte) maar eens aanpakken. Ik probeer al wel heel kritisch te kijken of ik iets nodig heb. Maar nu ik veel kleren maak wordt er ook weer plek ingenomen door nieuwe lapjes tricot.
  Staat hier op het to do lijstje dus. Maar bij jou super strak opgeruimd. Ik wou dat ik zover was.
  Fijn weekend!!
  Groeten van Femminde

  BeantwoordenVerwijderen